![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórkové závitky s anglickou slaninou: Pórky omyjeme a odkrojíme jejich dolní silnou část. V zapékací misce rozpustíme máslo a pórky v něm 15 minut opékáme dozlatova. Přidáme cukr, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, aby z poloviny byly po ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlíva smažená v těstíčku : Umyté a okapané kloboučky hlívy prosolíme po obou stranách a obalíme v hladké mouce a těstíčku. Smažíme na tuku na mírném ohni.
Příprava těstíčka:
Těstíčko připravíme ze žloutku, mléka, hladké mouky ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houboví brabčáci z Kardašovy Řečice: Očištěné houby rozkrájíme na větší kousky. V kastrolku rozpálíme pěkný kousek sádla a v něm tyto kousky hub orestujeme. Musí získat opečenou kůžičku na povrchu. Do opékaných hub přidáme kmín a pepř. K ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bedle jako řízky: Hrozinky vymáčíme ve vodě, abychom je zbavili přebytečného cukru. Klobouky natřeme bílkem, navrstvíme do nich vymáčené hrozinky, přikryjeme dalším kloboukem a upevníme páratkem. Spojené kloboučky plně ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bedla jako biftek: Polovinu klobouků bedly okořeníme pepřem a solí, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a kousky nadrobno nakrájené slaniny. Další polovinu klobouků natřeme paprikovým protlakem a položíme na předešlé. S ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbové škvarečky: Velké houby nakrájíme na tenké plátky, které na másle osmahneme až "se svraští". Pak posolíme a podáváme s tatarskou omáčkou připravenou z jogurtu. Za míchání do jogurtu přikapáváme olej, ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kloboučky hub plněné parmazánem: Kloboučky větších hub oloupeme. Slupky spolu s nožičkami a seříznutými sporami ze spodu kloboučku nadrobno nasekáme. Rozsekané houby se slaninou a tymiánem na oleji osmahneme na mírném ohni doměkka. H ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Řecký předkrm ze žampiónů : Plátky cibule osmahneme na oleji, přidáme plátky žampiónů, zakapeme citrónem a dusíme doměkka. Směs necháme vychladnout a promísíme s rajským protlakem, bílým vínem, na kostičky nakrájenou šunkou, ope ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lehké zelné palačinky: Zelí podusíme doměkka a necháme vychládnout. V mléce rozšleháme žloutky, cukr, sůl, mouku a zpracujeme. Pak přidáme sodovku, sníh z bílků a nakonec zelí. Smažíme na oleji nebo sádle, můžeme je sypat ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fritata - italská omeleta: Na pánvi usmažíme cibuli. Připadá nám, že je jí moc ? Není! Ona se ještě smrskne; pak přidáme rajčata, ale to až za nějakou chvíli. Cibuli děláme 10 až 15 minut, a to by mohlo stačit. Přemístíme ji do ... …více»
|