![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 08. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gratinované brambory Dauphinoise: 1,5 kg brambor oškrábejte a nakrájejte na milimetrové plátky. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory vrstvěte do máslem vymaštěné a česnekem vytřené zapékací nádoby. Každou v ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelné závitky se sojovým masem: Hlávku zelí z povrchu očistíme, špičatým nožem vykrojíme košťál a dáme ho na sedm minut povařit do slané vody. Vyjmeme a necháme chládnout. Do hrnce dáme vařit asi jedenapůl litru vody s půldeci sojov ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Caramelly s mátou a ricottou: 1. Mouku nasypte na vál nebo do mísy. Uprostřed vytvořte jamku a rozklepněte do ní všechna vajíčka. Vidličkou prošlehejte. Pak si pomoučněte obě ruce a začněte těsto hníst. Až bude hedvábně hladké a p ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapustové závitky se sýrem: Kapustové listy povaříme, scedíme a dáme na vál. Sýr pokrájíme, položíme na listy a opatrně zamotáme. Každý závitek obalíme v hl. mouce, rozšlehaných vejcích s pivem a strouhance. Obalujeme 2x, aby sý ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibule a pórek v těstíčku: Oloupané cibule a omytý pórek nakrájíme na kolečka asi 7mm silná, osolíme je, obalíme v těstíčku připraveném z vajec, mouky a Ramy a smažíme je na oleji. Podáváme s bramborovým salátem.
... ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelenina se zakysanou smetanou a česnekem: Na Ramě Creme Bonjour orestujeme zeleninu, osolíme a ochutíme polévkovým kořením, lehce podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme utřený česnek a Ramu Cremefine, který necháme prohřát. Ozdobíme po ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené špenátové řízky: K podušenému špenátu přidáme namočené, vymačkané housky, osmahnutou cibuli, česnek utřený se solí, vejce, mouku a strouhanku pak dle potřeby.
Vypracujeme tužší těsto, tvoříme menší ploché řízky, ob ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolicové kuličky: Brokolici dáme vařit na páru - stačí 5 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme (namixujeme) na miniaturní kousíčky. Mezitím si nastrouháme sýr. Smícháme brokolici, nastrouhaný sýr, vejce, osolíme, opep ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto s houbami a sýrem: 1. Na oleji osmahněte kousky hub (namočené předtím sceďte). Osolte a dvacet minut poduste. Vývar nechte mírně vřít na malém plameni.
2. Ve větším kastrolu osmažte na másle cibuli a česnek. Přidejte r ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený celer po čínsku: Celer nastrouháme na hrubém struhadle. Nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme rozetřený česnek, nastrouhaný celer a opečeme. Zaprášíme solamylem, přidáme kari, worchester, papriku a pepř a krátce ... …více»
|