![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opečená máslová dýně s parmezánem : Na rozehřáté pánvi opečeme kousky jemně osolené a opepřené dýně z obou stran přibližně deset minut. Opečené kousky dáváme do teplé mísy, kterou udržujeme teplou. V další pánvičce si rozpustíme máslo a ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šmakoun s houbovou omáčkou : Houby zalijeme 2 sklenicemi vody, močíme několik hodin a pak vaříme půl hodiny. Cibulku nasekáme na drobno, osmažíme na másle, přidáme nasekané houby a dolijeme pomalu vývar z hub, chvíli povaříme, vl ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuskus s celerovou natí : Kuskus připravíme podle návodu (zalijeme vodou, necháme minutu a rozdrobíme vidličkou). Přidáme na hrubo nasekanou nať, nakrájené na kostky rajčata a okurku. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilek s bazalkou : Lilek i s kůrou nakrájíme na kousky velikosti sousta. Olej rozehřejeme ve woku na středním plameni, přidáme chilli a česnek a smažíme asi půl minuty. Přidáme lilek a chvilinku osmažíme. Zalijeme vodou ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Sýrová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Feta z trouby: Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, zbavíme peciček a nastrouháme na struhadle s velkými oky. Pláty fety rozložíme do zapékací misky, zakryjeme nastrouhaným rajčetem, posypeme oregánem a pokapeme o ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omeleta na čínský způsob : Očištěné a nakrájené žampiony pokapeme citronovou šťávou a necháme deset minut. Cibuli, petrželku a klíčky nasekáme na drobno, celer nastrouháme. Bílky ušleháme se solí na tuhou pěnu. Žloutky promíchá ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený patizon : Patison omyjeme, oloupeme, překrojíme podélně na půl, vydloubneme měkkou dřeň s peckami. Patizon nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme nasekaný na drobno česnek, podlijeme 3 lžícemi ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže basmati s rajčaty : Ve větším hrnci ropálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Zmenšíme oheň a přidáme zázvor, pálivou papriku, kurkumu a utřený česnek. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a chvíli podusíme. Ná ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Domácí pekárna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celozrnné dalamánky sezamové: Do nádoby dáme mléko, jogurt, vejce a sůl. Zasypeme moukou, do jednoho rohu nasypeme kmín a sezam, do druhého otruby. Nahoře v mouce uděláme důlek, do kterého vsypeme droždí. Zapneme program DORT (neb ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové šišky s kysaným zelím: Do kysaného zelí přidáme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, kmín, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Mezitím připravíme podle návodu na obalu těsto a necháme je asi 5 minut odpočinout. ... …více»
|