![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Patisonová směs na topinky nebo ke špagetám: Na rozpáleném oleji orestujeme drcený česnek, přidáme 5 lžic ostrého kečupu a povaříme. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli, posmažíme cca 5-8 minut, přidáme na kostky nakrájený patison, přidáme ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilkové lečo: Cibuli nakrájenou na nudličky osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou papriku, lilek, oloupaná rajčata a povaříme. Přidáme cukety nakrájené na plátky, drcený česnek, bobkový list, tymián, osolíme, ... ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažený patison bez vejce: Patison oloupeme, očistíme a nakrájíme na kolečka, osolíme a nechápe pustit šťávu, kterou vymačkáme. Obalíme v hladké mouce a osmažíme z obou stran na oleji. Podáváme s bílým chlebem nebo bílým pečiv ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák v majonéze: Květák vaříme 15 minut ve vodě s mlékem. Necháme okapat, zalijeme majonézou s citrónovou šťávou, solí, pepřem, postrouháme muškátovým oříškem a podáváme s hranolky nebo bramborami. ... ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččiny plněné papriky na pátek: Osmažíme na oleji nakrájenou cibulku, přidáme rýži, osmahneme ji, až zesklovatí, přidáme nakrájená rajčata a koření. Zamícháme a přidáme 4 hrnky vody. Necháme zavařit a odstavíme. Než se rýže vsákne p ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrachové karbenátky: Hrách uvaříme a vodu slijeme. Pak hrách rozmixujeme, přidáme vejce osolíme, přidáme česnek a strouhanku. Vytvoříme jakoby takové těsto. Lžící nabíráme a obalíme v trojobalu a usmažíme na pánvi ... ... ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččiny opékané brambory: Brambory nakrájíme na větší kusy a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět. Přidáme brambory a chvíli společně opékáme. Můžeme je nechat trochu přismahnout, ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaný koláč s rajčaty: Z mouky, tuku, soli a 3 polévkových lžic vody vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout v ledničce. Mezitím si připravíme náplň - vejce rozešleháme se smetanou, podle chuti oso ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččiny fazolemi plněné papriky na pátek: Namočené fazole vaříme 40 minut. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme 3 lžíce propasírovaných fazolí (abychom se zbavili slupek), odstavíme. Zamícháme rychle mletou papriku, zalejeme rajskou šťávou a za ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněná rajčátka na pátek : Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme žampióny nakrájené na kostičky a vydusíme na tuku. Poté přidáme rýži, ochutíme a zalijeme vod ... …více»
|