![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Súfijský pórek: Pórek nakrájíme na 5 cm válečky, mírně povaříme a ve studené vodě zchladíme. Zapékací misku vytřeme částí másla, vysypeme strouhankou, poklademe pórkem, rajčaty nakrájenými na plátky a zapečeme v tro ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brňácké kedlubny: Kedlubny oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte je do kastrolu, podlijte vodou, mírně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a zvolna duste doměkka.
Když změknout přidejte k nim máslo rozemnu ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Špenátová žemlovka: Pečivo naložíme do mléka a naskládáme do pekáčku vymaštěného částí tuku. Zmrazený špenát vložíme na cibuli, kterou jsme předtím zpěnili na zbytku tuku, rozpustíme, osolíme a přidáme česnek a pepř. Pot ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Bramborový třesenec s hermelínem: Brambory předem uvaříme, nastrouháme na jemném struhadle, ochutíme muškátovým oříškem a petrželkou a uložíme do kastrolu, který jsme předem vymazali máslem Vložíme do trouby a necháme nejprve trochu z ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Artyčoky po milánsku: Artyčoky převázané nití uvaříme v lehce osolené, okyselené a oslazené vodě asi 20 minut.
Ze lžíce másla a mouky připravíme bledou jíšku, rozředíme mlékem, ochutíme solí, muškátovým oříškem, promíchá ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nákyp z brambor a cuket v mikrovlce: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky nebo hrubě nastrouháme.
Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Plochou zapékací mísu vymažeme máslem, vytřeme rozdrceným stroužkem česneku a poklade ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák po kreolsku: 1) Z květáku odstraníme listy a košťál. Květák pak vaříme 20 minut v osolené vodě doměkka.
2) Cibuli oloupeme a nadrobno pokrajíme. A přidáme prolisovaný česnek.
3) Rajčata spaříme, oloupeme a n ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená brokolice se žampiony : Brokolici rozebereme na růžičky a chvílku povaříme. Nakrájené žampiony orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme najemno nakrájenou brokolici, osolíme a okmínujeme. Chvilku dusíme. Přendáme do pekáčku ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Otevřené ravioli se špenátem: Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké nudličky a necháme ji zesklovatět na rozehřátém stolním oleji. Po chvíli přidáme špenát a ještě krátce orestujeme. Do špenátové směsi vmícháme smetanu, podle potřeb ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Topinky s fazolemi: Fazole slijeme a nálev necháme okapat. Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Osmahneme ji na 2 lžících oleje. Slijeme olivy a nakrájíme na kolečka. Spolu s fazolkama je nasypeme na cibulku. Posypeme je ... …více»
|