![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Granadýrský pochod: Brambory uvaříme ve slupce den předem. Oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Uvaříme těstoviny, které přidáme do zpěněné zlatavé cibulky a zamícháme. Všechny vrstvy dáme do pekáče. Osolíme, opep ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané brambory s tofu a kysaným zelí: Chlebovou formu vymastíme olejem, na spodek položíme na plátky nakrájené brambory, cibuli, kysané zelí, nastrouhané tofu a navrch znovu nakrájené brambory. Jednotlivé vrstvy vždy ochutíme solí, potřem ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová klobása s tofu: Všechny suroviny důkladně promícháme, těsto vyválíme na váleček o průměru 3,5 - 4 cm. Další úpravu může každý přizpůsobit svým možnostem. Místo střívek můžeme použít jako obal jemnou svačinovou fólii. ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborovo-slunečnicové karbanátky s tofu: Všechny suroviny smícháme a prsty prohněteme. Rukama pomaštěnýma olejem formujeme ploché šišky a pokládáme na olejem vymaštěný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut.
... ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory pečené se zeleninou a bazalkou: Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostky, oloupané cibule pokrájíme nahrubo, oloupanou kedlubnu na kostičky. Mrkev a cukety očistíme a nakrájíme na menší kostky, česnek jemně nasekáme. Suroviny p ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené brambory plněné špenátem: Brambory propícháme po celém povrchu vidličkou a rovnoměrně je rozložíme do mikrovlné trouby. Pečeme při nejvyšším stupni 13 minut – v polovině pečení je jednou obrátíme. Pak brambory necháme ještě 5 ... …více»
|
![]() |
22. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lutenice aneb bramborový tatarák: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno rozsekanou nebo nastrouhanou cibuli a rozmačkaný česnek, přidáme papriku, olej hořčici, kečup, sojovku nebo worcester a opatrně promícháme.
... …více»
|
![]() |
21. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nové brambory s fazolkami a špekem: Omyté brambory uvaříme ve slané vodě. Fazolky vhodíme do vařící slané vody na 5 minut a scedíme. Plátky špeku krátce, asi 3 minuty, povaříme, položíme na kuchyňský papír a necháme vychladnout. Ještě t ... …více»
|
![]() |
20. 06. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kynuté bramboráky: Syrové a vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme majoránku a sůl. Z mléka, rozšlehaných vajec, cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek vmícháme do nastro ... …více»
|
![]() |
20. 06. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Dušené brambory s patizonem: Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na tenké plátky pokrájený patizon a kostičky brambor. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme jemně strouhaný celer, utřený česnek a nať. ... ... …více»
|