Postup přípravy receptu Bramborová paštika se špenátem:
1. Omyté brambory dáme vařit ve slupce s kmínem a solí. Scedíme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky.
2. Špenát připravíme podle návodu na obalu. Omyté a osušené bylinky jemně nasekáme.
3. Vymastíme obdélníkovou paštikovou formu. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, kayenským pepřem, pepřem a solí. Smícháme špenát, bylinky a 2/3 strouhané goudy. Formu střídavě plníme vrstvou brambor, špenátu a poléváme ochucenými vejci.
4. Formu vložíme do vodní lázně a pečeme 90 min. na spodní příčce trouby předehřáté na 180 °C. Před dopečením posypeme povrch zbývající goudou a dáme vychladnout.