Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
23. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Hlívové ražniči: Kloboučky hlívy povaříme ve vodě, nakrájíme na větší kousky, osolíme a okořeníme. Na jehlu navlékáme střídavě plátek hlívy, sýra a salámu. Plnou jehlu na povrchu posolíme a okořeníme kmínem. Na tuku p ... …více»
|
23. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Houba na divoko: Na tuku osmažíme cibulku, přidáme nadrobno nakrájenou hlívu, sůl a chviličku podusíme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Dusíme za podlévání vodou do měkka. Pak přidáme mouku rozmíchanou ve šl ... …více»
|
23. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Hlíva jako pařížský řízek: Umyté, okapané klobouky hlív osolíme na obou stranách. Z mouky, žloutků, mléka a z bílků sníh a soli vypracujeme hladké těstíčko, klobouky hlívy obalíme v mouce a pak obalíme v těstíčku a na tuku pod ... …více»
|
20. 05. 2009 Houbová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Žampiony na bílém víně: Žampiony očistíme. Celé hlavičky dáme na pánev s rozehřátým olejem. Posolíme, opepříme, posypeme bazalkou. Do oleje přihodíme zhruba dva stroužky česneku, které jsme si předem nasekali na malé kousky. ... …více»
|
19. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Hlíva se zeleninou: Hlívu nakrájíme na kousky, zeleninu nakrájíme na drobné kostičky.
Na másle zpěníme cibuli, přihodíme zeleninu a chvíli restujeme. Přidáme hlívu, koření a ještě chvíli smažíme.
Pak lehce podlijeme a ... …více»
|
17. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Zapečená vejce se žampiony: Očištěné žampiony nakrájíme, osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Na žampiony rozkvedláme vejce a posypeme je strouhaným sýrem. Potom zapečeme v troubě dozlatova. Je to moc dobrá večeře nebo i oběd. ... …více»
|
17. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Dušené žampiony s vejci: Žampiony pokrájíme a podusíme s kostkou bujonu (podlejeme troškou vody). Nakrájíme si cibulku a na oleji ji zpěníme, přidáme houby, vajíčka s kmínem solí a pepřem. Vše umícháme do zhoustnutí a můžeme ... …více»
|
17. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Žampionové pyré s celerem a kroupami: Kroupy povaříme ve vývaru doměkka, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, pórek, celer a plátky žampionů. Vše vaříme doměkka až směs připomíná řidší kaši. Podáváme se zeleninou a s tmavým pečivem. ... ... …více»
|
17. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Minutka ze syrovinek: Hlavičky syrovinek očistíme a vložíme do rozpáleného oleje. Prudce opečeme, osolíme a pak podáváme s hořčicí a chlebem. ... ... …více»
|
17. 05. 2009 Houbová jídla
Příprava receptu Švédské dušené žampiony: Očištěné žampiony pokrájíme, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme opepříme a dusíme asi 20 min. Smetanu smíchanou s moukou a vínem nalijeme na houby a zvolna dodusíme. ... ... …více»
|