Postup přípravy receptu Smažák:
Sýr nakrájíme na řízky, které obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných (v mléce nebo ve víně) a se solí a nakonec v přesáté strouhance. Obalené řízky smažíme v rozehřátém tuku z obou stran. Stejným způsobem připravujeme smažený sýr plněný šunkou - mezi dva tenké plátky sýra vložíme plátek šunky, spojíme, obalíme a usmažíme v rozehřátém tuku. Vhodné přílohy: brambory - oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce s trochou vody, osolíme a posypeme kmínem, vaříme dokud nejsou měkké, hranolky - syrové brambory oloupeme a nastrouháme na speciálním struhadle na hranolky, vysušíme v utěrce a smažíme ve "friťáku" asi na 190 °C - vyndaváme až když jsou dozlatova osmažené Vhodná obloha: Jako oblohu můžeme použít cokoliv podle vlastní chuti: - čerstvá rajčata a papriky nakrájené na plátky - okurky ( čerstvé nebo zavařené) - houby (zavařené) - květák (zavařený)... Na brambory nebo hranolky můžeme dát tatarku nebo kečup.
Fotky receptu Smažák:
Fotky vložil: Natural,katkina,ronecek,jessynka,Mangovka,jirajanka