Použité suroviny receptu Zapečené domácí noky s parmazánem:
200 g krupice
| 750 ml mléka
| 1 špetka soli a mušk. oříšku
| 50 g parmazánu
| 2 ks žloutků
| 60 g cukru
Postup přípravy receptu Zapečené domácí noky s parmazánem:
Na hustou kaši svařte krupici s mlékem spolu se solí, muškátovým oříškem a jednou lžící nastrouhaného parmezánu. Pak do kaše vmíchejte žloutky, rozetřete ji na vymaštěný plech a nechte vychladnout. Poté z kaše vykrajujte čtverečky nebo noky a klaďte je do vymazané zapékací mísy. Posypte parmezánem, trochu pokapte tukem a upečte do zlatova.
Když jsem naposledy připravovala noky, udělala jsem z nich malou rodinnou oslavu. Místo obyčejné omáčky jsem přidala trochu chilli papriček z https://www.pocitpohody.cz/popularni-chilli-papricky a to opravdu oživilo celou chuť. Musím říct, že kombinace pálivosti s jemností parmazánu a měkkými noky byla fantastická! Určitě to zkusím znovu a možná přidám i nějakou další zeleninu pro barevnost a chuť. Děkuji za inspiraci a těším se na další recepty, které nás nalákají do kuchyně! 🙂