![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kukuřičné klasy s bylinkovým máslem: 1. Máslo utřeme do krému. Přimícháme jemně sekanou šalotku, sůl, bílý pepř a mletou sladkou papriku.
2. Řeřichu odstřihneme nůžkami, omyjeme a osušíme. Lehce ji vmícháme do másla. Z ochuceného másla ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí s celerem a jablky: Zelí nakrouháme (nakrájíme) na tenké nudličky, osolíme, promícháme s kmínem a necháme chvíli stát, aby zelí povolilo. Přidáme na tenké plátky nakrájená, oloupaná a jader zbavená jablka a na stru . ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květákové buchtičky: Očištěný květák uvaříme do poloměkka, rozebereme na růžičky a dáme do misky. Vmícháme vejce, mléko, koření, pokrájenou petrželku a tolik strouhanky, aby vznikla hustší vláčná hmota. Lžící z ní vykra . ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurky pněné bylinkovým sýrem: Nakrájet okurku na 1,5 cm plátky. Opatrně melounovačem, nebo lžičkou vyjmout střed, ale ponechat dno. Nechat je okapat na ubrousku. Rozmixovat bylinky s šalotkou, krémovým sýrem do hladka. Navršit tro ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné cibule se špenátem: 1. Cibule oloupeme a asi 20 min. vaříme v osolené vodě, poté necháme okapat. Vývar dáme stranou.
2. Špenát opláchneme a vaříme 3 min. Dáme okapat, trochu vymačkáme. Tekutinu zachytíme.
3. Z cib . ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinovaná artyčoková srdíčka: Artyčoky vlijeme do síta a necháme dobře okapat. Podélně je rozpůlíme a přendáme do mísy. Česnek utřeme se solí, přidáme ocet, citrónovou kůru a šťávu, dobře promícháme a přidáme k artyčokům. Estragon ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečená cuketa s rýží: Rýži uvaříme. Cuketu oloupeme, u větší cukety odstraníme část se semínky. Zbytek nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Rajčata sp . ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové placky s čerstvým sýrem: Troubu předehřejeme na 200 °C. Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme do 250 ml vroucí vody, uvedeme do varu a vaříme 2-3 min. Poté necháme chvíli okapat. Čerstvý sýr důkladně rozmícháme s mlékem, až ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Výborné dušené zelí: Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. Až cibule lehce zhnědne, přidáme 2 ... …více»
|
![]() |
27. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky plněné balkánským sýrem: U paprik odřízneme opatrně čepičku se stopkou. Vyjmeme jadérka a do každé papriky vsuneme špalíček balkánského sýru. Papriku opět uzavřeme čepičkou pomocí párátek a klademe jednu vedle druhé do pekáčk ... …více»
|