Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Velký roční horoskop na rok 2026 |
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Lilek s bazalkou : Lilek i s kůrou nakrájíme na kousky velikosti sousta. Olej rozehřejeme ve woku na středním plameni, přidáme chilli a česnek a smažíme asi půl minuty. Přidáme lilek a chvilinku osmažíme. Zalijeme vodou ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Dušený patizon : Patison omyjeme, oloupeme, překrojíme podélně na půl, vydloubneme měkkou dřeň s peckami. Patizon nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme nasekaný na drobno česnek, podlijeme 3 lžícemi ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Rýže basmati s rajčaty : Ve větším hrnci ropálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Zmenšíme oheň a přidáme zázvor, pálivou papriku, kurkumu a utřený česnek. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a chvíli podusíme. Ná ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapečená rajčata plněná tvarohem s koprem: Středně velká rajčata ponořit do horké vody a sloupnout. Shora odříznout cca 1 cm. Rajčata vydlabat malou lžičkou tak, aby se dala plnit. Vše posypat trochou soli a bílým pepřem a odložit do chladničk ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Nákyp s mozzarellou a rajčaty: Omytá rajčata a sýr nakrájíme na půl centimetrové plátky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje. Toastový chléb přikrojíme do takového tvaru, abychom jím mohli pokrýt dno formy ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Ratatouille z cuket : Osmažíme cibulku, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a 15-20 minut dusíme doměkka. V průběhu vaření přidáme lečo (nebo hned zkraje rajčata a papriku). Na závěr přidáme hodně prolisovaného česnek .. ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Baklažány na murcijský způsob: V kastrolu v horkém oleji osmahneme stroužky česneku a současně vydusíme jemně nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme baklažány nakrájené na jemné plátky, zamícháme a pod pokličkou dusíme 15 m ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Brukev po švýcarsku: Brukev oloupáme, opereme, rozpůlíme a rozkrájíme na nepříliš tenké plátky. V osolené vroucí vodě je pod pokličkou 10 až 12 minut vaříme doměkka, ale dáme pozor, aby se brukev nerozvařila.
Mezitím op ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Súfijský pórek: Pórek nakrájíme na 5 cm válečky, mírně povaříme a ve studené vodě zchladíme. Zapékací misku vytřeme částí másla, vysypeme strouhankou, poklademe pórkem, rajčaty nakrájenými na plátky a zapečeme v tro ... …více»
|
![]() |
21. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Brňácké kedlubny: Kedlubny oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte je do kastrolu, podlijte vodou, mírně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a zvolna duste doměkka.
Když změknout přidejte k nim máslo rozemnu ... …více»
|