Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY |
Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
Velký roční horoskop na rok 2026 |
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Pánev šup-šup: Na rozehřátém oleji prudce opečeme hrubě nakrájenou bílou část cibulky, přidáme na růžičky rozebraný květák a za stálého míchání osmahneme. Ke konci vsypeme klílčky a krátce podusíme. Nakonec přidáme ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Hrášek s olivami a karotkou po španělsku: Hrášek a na kostičky nakrájenou karotku uvaříme doměkka. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme lisovaný česnek, na tenké proužky nakrájenou papriku, uvařenou zeleninu a za stálého míchání asi 10 ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Květáková vejce: Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
Na rostlinném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme pokrájené žampiony, podusíme, přidáme nakrájený květák, sůl, kmín, pepř a zalijeme rozšlehanými vej ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Florentské červené zelí : Zelí očistíme a jemně nakrouháme. Jablka zbavíme slupky a jaderníků a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a zapícháme do ní hřebíčky. Rozehřejeme olej, dáme do něj zelí a jablka, cibuli, sůl a koření ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Selský rajčatový koláč: Máslem vymažte pekáček o rozměrech asi 20x30 cm. Z toastového chleba odkrojte kůrky. Na oleji nechte zesklovatět jemně pokrájené cibulky a na závěr tepelné úpravy je lehce osolte. Šest krajíčků chleba ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Bramboráčky z patizonu: Patizony oloupeme, zbavíme jadérek a na jemném struhadle nastrouháme. Směs osolíme, opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, vajíčko, na kostky nakrájenou uzeninu a zahustíme polohrubou ... ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Závitky z kapusty : Rýži natural dusíme téměř doměkka, zeleninu zvlášť ve vodě také téměř doměkka. Pokrájíme cibuli a česnek a smícháme s uvařenou rýží, zeleninou, sojovým tvarohem, solí, sušeným droždím, pomletým vaře . ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Zapékané luštěniny : Uvařené luštěniny a uvařené kroupy smícháme s přísadami a nstrouhanou mrkví a dáme zapécti do trouby. Zapékané luštěniny podáváme s kysaným zelím nebo salátem z rajčat a s brambory.
... ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Sójový nákyp s houbami a zeleninou : Do olejem vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby klademe vrstvy pokrájené syrové zeleniny, uvařených hub a na tenko nakrájených syrových brambor. Každou vrstvu osolíme. Nakonec polijeme olejem s rozš ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Celer smažený v těstíčku : Očištěný celer nakrájíme na půlcentimetrové plátky, které posolíme, pokapeme citrónem, zakryjeme a necháme půl hodiny nakřehnout. Mezitím rozmícháme v mléce celá vejce, přidáme sůl a po částech mouku, ... …více»
|