120 g paprik
| 40 g rajčat
| 30 g sýra
| 30 g cibule
| 25 ml oleje
| 1 vejce vejce
| 80 ml zakysané smetany
| 10 g mouky
| 5 g zelené petržele
| sůl
Postup přípravy receptu Pastýřský gjuveč:
Do studeného tuku s malým množstvím vody a soli vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Přidáme nadrobno nakrájené papriky, podusíme, přidáme rajčata a znovu podusíme. Položíme na plech. Vyrovnáme a nastrouháme sýr, posypeme polovinou množství zelené petržele. Takto připravené zalijeme směsí z vejce, zakysané smetany a mouky. Pastýřský gjuveč pečeme v horké troubě. Hotové jídlo posypeme nadrobno nasekanou petrželí.
Fotky receptu Pastýřský gjuveč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!