Vložil: | Watavala |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Dýňové zelí:
1,5 kg žluté dýně
| trochu anglická slanina
| 1 cibule
| 250 g zakysané smetany
| 3 lžíce hladké mouky
| sůl, pepř
| kmín
| vegeta
| majoránka
| ocet
Postup přípravy receptu Dýňové zelí:
Do většího hrnce dáme osmahnout slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme cibuli nakrájenou na drobno a necháme zesklovatět. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou okrájenou dýni zbavenou semen, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti kmín a vegetu, zamícháme, podlijeme vodou a dusíme.
Dýně je měkká za cca 15 minut. Potom přidáme zakysanou smetanu a zahustíme hladkou moukou rozdělanou ve šlehačce. Přidáme majoránku a podle potřeby dochutíme octem.
Fotky receptu Dýňové zelí:
Fotky vložil: hlouskova,sylver,tvackova1