1 svazek menší červené řepy, spařené a oloupané
| 3-4 oloupané syrové brambory
| 1 mrkev
| kousek zelené části celeru
| 1-2 rajčata
| sůl a pepř
| hřebíček
| bobkový list
| 1 kyselá smetana
| 1,5 l vývaru z hub
| 200 g oloupané tykve na kostky nakrájené
| 50-75 g pažitky
Postup přípravy receptu Bezmasý boršč z Ruska:
Nakrájet oloupanou řepu na polovinu a potom na plátky. Uvařit ji v houbovém vývaru společně s mrkví nakrájenou na tenká kolečka asi 10-15min. Přidat spařené oprané listy a stonky řepy nakrájené na 2-3cm kousky. Potom přidat tykev, na kostičky nakrájené brambory, nakrájená rajčata a nakrájené stonky celeru. Přidat koření a vařit tak dlouho, až je zelenina měkká.
Před podáváním přidat kyselou smetanu a pažitku.
Fotky receptu Bezmasý boršč z Ruska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!