Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Bezmasý hamburger:
300 g konzervovaných nebo vařených červených fazolí (možné nahradit hnědou i červenou čočkou, cizrnou, hrachem - nám chutnají fazole)
| 100 ml smetany
| 4 stroužky prolisovaného česneku
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžička mletého koriandru
| 1 vejce
| 50 g sýru gouda
| 2 lžíce zelené natě koriandru nebo petržele
| 4 lžíce ovesných vloček
| dle potřeby: olej na smažení
| 4 sezamové žemle
| 4 listy salátu
| 2 velká rajčata
| 1 větší cibule
Postup přípravy receptu Bezmasý hamburger:
1. V mixéru společně rozmixujeme fazole se smetanou, přidáme drcený česnek, osolíme a okořeníme a společně ještě chvíli promixujeme.
2. Hmotu přendáme do mísy, vmícháme vejce, strouhaný sýr, posekanou zelenou nať a zahustíme vločkami, popř. dosolíme. Navlhčenýma rukama rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve vločkách.
3. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme z obou stran dozlatova. Přendáme na papírové ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme v rozkrojené žemli na listu hlávkového salátu a obložené plátky rajčete a cibule.
Fotky receptu Bezmasý hamburger:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!