Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Biftek po židovsku:
80 dkg hovězí svíčkové
| 6 dkg slaniny
| 15 dkg kečupu
| sklenka vína
| 20 dkg žampionů
| 6 lžic oleje
| 2 lžíce másla
| 3 rajčata
| 2 bobkové listy
| 1 lžíce hladké mouky
| jalovčinky, pepř, sůl
Postup přípravy receptu Biftek po židovsku:
Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným vínem a necháme v chladu proležet. Před tepelnou úpravou posypeme bifteky, z jedné strany moukou a opékáme je na oleji 4 - 5 minut po každé straně. Hotové bifteky vyjmeme z pánve, do vypeku přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, 2 bobkové listy a dávku kečupu. Mírně zalijeme vodou a zjemníme máslem. Při podávání položíme na bifteky půlky oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podáváme s pečenými brambory nebo hranolky.
Fotky receptu Biftek po židovsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!