200 g čerstvých hub
| 100 g tuku
| 100 g hladké mouky
| 0,8 l mléka
| 1,5 l vody (vývar z kostí)
| kmín
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Bílá houbová polévka:
1. Čisté, omyté a nakrájené plátky hub podusíme na 30 g tuku do měkka
2. Přidáme kmín a mletý pepř
3. Ze 70 g tuku a hladké mouky připravíme světlou zásmažku (viz jíšky)
4. Zalijeme vlažnou vodou (vývarem z kostí), dobře rozšleháme a pozvolna vaříme
5. Provařenou polévku přecedíme přes jemný cedník
6. Přidáme dušené houby a zalijeme mlékem
7. Dochutíme solí (vegetou) a krátce povaříme.
Doporučení
- Není nad čerstvé směsi hub, lze však použít i houby sušené.
Fotky receptu Bílá houbová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!