4 velké listy kapusty nebo bílého zelí
| 500 g bílé klobásy
| 1 - 2 vejce
| sůl
| strouhanka na obalení
| tuk na smažení
Postup přípravy receptu Bílá klobása v županu:
Listy kapusty nebo zelí vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 3 - 5 minut. Necháme je okapat a poté z nich skrojíme žebra, aby se listy lépe balily. Můžeme je také mírně naklepat paličkou na maso. Obsah klobásy vymačkáme ze střívka a rukama navlhčenýma vodou utvoříme čtyři válečky. Každý položíme do středu listu. Okraje přehneme a list svineme od silnějšího konce k tenčímu. Dlaní jej mírně zploštíme, spíchneme párátkem nebo jehlou na závitky. Obalíme v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a v rozehřátém tuku zvolna smažíme po každé strané asi 6 minut.
Fotky receptu Bílá klobása v županu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!