Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![6.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.83/10, hlasovalo 12 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Bílá květáková polévka a la dubarry:
300 g květáku
| 100 ml vody
| mléko
| 15 g cibule
| 1 malý pórek
| 15 g hladké mouky
| 750 ml mléka
| vložka:
| 90 g drobných květákových růžiček
| 100 g přepuštěného másla
| 4 plátky francouzské veky
| 50 ml smetany ke šlehání
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Bílá květáková polévka a la dubarry:
Květák vložíme do hrnce a zalijeme vodou s trouchou mléka, aby byl ponořený. Přivedeme k varu a vaříme při mírné teplotě 7 minut. Následně rozmixujeme. Na pánvi rozpustíme máslo a při mírné teplotě zpěníme najemno sekanou cibuli s pórkem nakrájeným na jemné plátky - použijeme jen bílou část. Přikryjeme a dusíme 5 minut. Odkryjeme a dusíme dalších 5 minut. Poprášíme moukou, mícháme a pražíme nejméně jednu minutu dozlatova. Odstavíme, přilijeme mléko a rozmícháme. Vrátíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme rozmixovaný květák, osolíme a opepříme. Odstavíme a přikryté odložíme stranou. Na vložku přivedeme k varu osolenou vodu a květákové růžičky předvaříme 2 minuty. Scedíme, zchladíme a dáme okapat. Veku nakrájíme na kostičky. Na silně rozehřátém přepuštěném másle nebo kvalitním oleji osmažíme dozlatova, vyjmeme a osolíme. Květákový krém prohřejeme, rozdělíme do talířů, rozředíme trochou smetany. Posypeme květákovými růžičkami a osmaženými kousky veky.
Fotky receptu Bílá květáková polévka a la dubarry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!