2 krajíce toustovaného bílého chleba
| 150 g mandlí
| 3 česneky
| 8 lžic olivového oleje
| 2-3 lžíce sherry octa, nebo nějakého jiného jemnějšího
| 250 g bílých hroznů bez zrníček
Postup přípravy receptu Bílá polévka ajo blanco:
Namočit chleba ve vodě na pár minut. Vyndat chleba z vody, ale nemačkat. Dát ho do mixeru společně s mandlemi, česnekem a solí. Rozmixovat a pak pomalu přidávat olej a nakonec ocet. Přidat trochu vody, podle toho, jak je polévka hustá. Ochutnat, popřípadě přisolit a přidat víc octa. Přelít přes jemné síto a vychladit. Nalít do polévkových talířů a dokola okraje ozdobit hrozny.
Fotky receptu Bílá polévka ajo blanco:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!