Použité suroviny receptu Bílá polévka z telecího masa:
600 g vývaru z kostí
| 50 g telecího masa
| 20 g másla
| 30 g mléka
| 50 g květáku
| 10 g zeleného hrášku
| 25 g hladké mouky
| sůl
| muškátový květ
| knedlíčky:
| 10 g housky
| 10 g strouhanky
| 1 žloutek
| 20 g mléka
| 1 kávová lžička másla
| sůl
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Bílá polévka z telecího masa:
Maso vaříme asi ve 1/4 l vody. Ze 2/3 másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozvaříme vývarem z kostí, z masa a trochou mléka. Do vařící polévky dáme na růžičky rozebraný opraný květák, sůl a vaříme 5 minut. Pak přidáme zelený hrášek, usekané vařené maso, zavaříme houskové knedlíčky a vaříme 5 minut. Hotovou polévku okořeníme květem a před podáváním přidáme do polévky zbývající čerstvé máslo a usekanou petrželku.
Fotky receptu Bílá polévka z telecího masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!