Postup přípravy receptu Bílá rybí polévka:
Očištěné mlíčí nebo jikry a rybí hlavu uvaříme odděleně v osolené vodě. Vařenou hlavu z vývaru vyjmeme, vývar procedíme, část nalijeme do vařených jiker, které rozšleháme tak, aby se pokud možno od sebe oddělily. Vařenou hlavu rozpůlíme, maso obereme z kostí, mozeček vyjmeme. Zeleninu pokrájíme na nudličky a uvaříme v troše vývaru. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme 1/4 hodiny. Přidáme pokrájené maso, zeleninu, jikry (mlíčí), mléko, pepř, muškátový květ a povaříme ještě 5 minut. Polévku dochutíme polévkovým kořením, při podání posypeme drobně nakrájenou petrželkou a žemlovými hranolky, opraženými nasucho.