1 1 vody
| asi 100 g kuřecích jater
| 1 malý květák
| 2 dl smetany
| 30 g tuku
| 3 lžíce hladké mouky
| mletý pepř, muškátový květ, sůl
| 1 žloutek
| polévkové koření, petrželka
Postup přípravy receptu Bílá s kuřecími játry :
Opláchnutá játra spolu s očištěným, na růžičky rozebraným květákem vložíme do teplé vody a uvaříme doměkka. Měkká játra a květák vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Vývar zahustíme světlou jíškou, kterou jsme si připravili z tuku a hladké mouky, osolíme, přidáme pepř a muškátový květ. Povaříme ji asi 10 minut. Do hotové polévky vložíme játra a květák a přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Ochutíme kořením a petrželkou.
Fotky receptu Bílá s kuřecími játry :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!