Použité suroviny receptu Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem:
těsto
| 135 g hrubé mouky
| 2 špetky prdop
| 310 g cukr moučka
| 270 g bílku
| 135 g ořechů mletých
| krém
| 2 lžíce kakaa
| 2 sklenky mléka
| 1 kostka másla
| 4 banány
| tuk na vymazání
| mouka
| šlehačka
Postup přípravy receptu Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem:
Připravíme si těsto. Bílky a moučkový cukr šleháme do tuha. Pak lehce vmícháme mleté ořechy a hrubou mouku s kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme mírně asi 15 - 20 minut podle trouby. Těsto musí být lehce růžové. Upečený korpus nevyklápíme.
Všechny ingredience na krém dáme do kastrůlku a zahříváme, až se vše rozpustí. Pozor! Nesmí se vařit! Horké nalijeme do mixéru a 2 minuty mixujeme. Pak jej přelijeme do šlehače a necháme vychladnout. Studený krém dáme alespoň na 12 hodin do lednice. Pak jej ušleháme do tuha, ale nesmíme přešlehat.
Banány nakrájíme na kolečka a poskládáme na hotový korpus. Na něj namažeme pařížský krém. Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem posypeme sekanými ořechy a necháme v chladu proležet, můžeme přizdobit bílou šlehačkou.
Fotky receptu Bílkové oříškové řezy s pařížským krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!