Použité suroviny receptu Bílkový biskupský chlebíček:
1 hrnek polohrubé mouky
| 3/4 hrnku moučkového cukru
| 3 lžíce hrozinek
| 3 lžíce pokrájeného kandovaného ovoce
| 2 lžíce nasekaných ořechů
| 2 lžíce oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí
| 7 bílků
| 1/3 kostky másla
| 1 špetka soli
| 1 čokoládová poleva
| dle potřeby: tuk a strouhanku na formu
Postup přípravy receptu Bílkový biskupský chlebíček:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, přisypeme mouku, přilijeme vychladlé rozpuštěné máslo, vmícháme ovoce a ořechy + mandle a špetku soli. Opatrně promícháme a nalijeme do formy na biskupský chlebíček. Pečeme zvolna asi 30 min. Vychladnutý polijeme čokoládovou polevou.