olej
| sůl
| 1 ks cibule
| mouka hladká
| 1 dl smetana kysaná
| pepř mletý
| paprika mletá
| 200 g fazole bílé
| 3 ks bobkový list
| 100 g klobása vepřová
| 1,5 l voda
Postup přípravy receptu Bílofazolovka maďarská:
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s bobkovými listy v nesolené vodě doměkka. Cibulku lehce osmahneme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přisypeme papriku, zamícháme, zalijeme sběračkou horké vody z fazolí, promícháme a přidáme k fazolím. Osolíme, přidáme tenká kolečka klobásy, kterou můžete před tím trošku opéct a 20 minut povaříme. Nakonec zamícháme do odstavené polévky ocet a smetanu a už jen lehce prohřejeme.
Fotky receptu Bílofazolovka maďarská:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!