Postup přípravy receptu Bílý chřest s máslovou omáčkou:
1. Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Výhonky vaříme v dostatečném množství osolené vody s 1 lžičkou cukru.
2. Oloupané šalotky drobně nasekáme a dáme zesklovatět na 1 lžíci rozehřátého másla. Poprášíme moukou, zamícháme a přikryté necháme několik minut osmahnout. Podlijeme vývarem a bílým vínem, zamícháme a vaříme 20 min. na mírném ohni.
3. Omytý estragon osušíme. Jednu snítku přidáme s máslem k šalotce a rozmixujeme. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme cítronovou štávou. Chřest upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou estragonu
Fotky receptu Bílý chřest s máslovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!