Použité suroviny receptu Bílý tvarohový chlebíček od dr. Oetkera :
50 g másla
| 2 navršené lžíce cukru
| špetka soli
| 250 g tvarohu protřeného jemným sítem
| 500 g obyčejné hladké mouky
| 2 sáčky prášku do pečiva Dr. Oetker
| 7 lžic mléka
Postup přípravy receptu Bílý tvarohový chlebíček od dr. Oetkera :
V míse utřít máslo a postupně přidávat cukr, sůl a tvaroh. Prosít dohromady mouku, přášek do pečiva. Smíchat 2/3 mouky s tvarohovou směsí a tekutinou. Zbytek mouky dát na vál a vyklopit tam obsah mísy. Vyválet vše na tuhé těsto (ke konci se těsto těžce vyvaluje, ale nepřidávat víc tekutiny).
Vymazat chlebíčkovou formu a vložit do ni těsto. Nahoře uprostřed těsta udělat ostrým nožíkem 1 cm hluboký zářez. Potřít vše trochou mléka a péct v předen vyhřáté troubě na 180°C-190°C po 45-60min. (zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá).
Vyklopit na mřížku a nechat vychladnout před krájením na plátky.
Fotky receptu Bílý tvarohový chlebíček od dr. Oetkera :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!