Použité suroviny receptu Blesková kuřecí polévka z Thajska:
500 g kuřecích prsíček bez kůže a kostí
| 1 litr kokosového mléka z konzervy
| 5 kafírových lístků čerstvých nebo sušených nebo nastrouhaná limetková kůra
| 4 kousky suchého Galangal nebo i nastrouhaný zázvor
| 1 stonek citronové trávy
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1/2 lžička palmového cukru nebo hnědého
| 2 lžíce rybí omáčky
| 2 lžičky na jemno posekaných thajských chili papriček
| 5 zelených šalotek na velmi jemno posekaných
| dle chuti: čerstvé lístky koriandru, nakrájené na proužky
Postup přípravy receptu Blesková kuřecí polévka z Thajska:
Kuřecí maso nakrájet na 1 cm proužky, v kastrolku smíchat kokosové mléko, kefírové lístky, galangal a citronelu. Přivést do varu a přidat maso. Nepřikryté nechat pomalinku probublávat tak dlouho, až je maso měkké. Dovnitř zamíchat cukr, omáčky, chilli papričky a ještě nechat povařit asi 3 min. Vyjmout galangal. Polévku podávat posypanou lístky koriandru.
Fotky receptu Blesková kuřecí polévka z Thajska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!