Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Blesková těstovinová večeře:
170 g libovější slaniny asi 7 plátků nakrájených na 1.5cm kousky
| až 4 lžíce extra panenského olivového oleje
| 2-4 utřené stroužky česneku
| 4 velké zelené šalotky, očištěné a nakrájené na tenká kolečka
| 560 g růžičkové kapusty, očištěné a rozpůlené
| 280 ml dobrého kuřecího vývaru
| dle chuti: hrubá sůl a čerstvě pomletý pepř
| balení 340 g Rigatoni, nebo podobných těstovin
| 125 ml nastrouhaného Parmazánu + víc na podávání (může být podobný sýr)
| 125 ml posekané čerstvé šalvěje (asi 20 lístků)
Postup přípravy receptu Blesková těstovinová večeře:
Rozehřát pánev na střední teplotě. Položit na ni slaninu a opražit ji dokřupava, sem tam zamíchat, asi 5-7min. Děrovanou naběračkou vyndat slaninu na papírový ubrousek. K tuku na pánvi přidat tolik oleje, aby tam bylo celkově asi 2 lžíce tuku. Přidat česnek, šalotku a kapustu. Smažit za občasného míchání asi 3min. dozlatova. Přilít vývar, osolit a opepřit a dusit, až se skoro všechna tekutina vyvaří a kapusta je měkká, asi 10-12min.
Mezi tím přivést do varu velký hrnec s osolenou vodou a vložit do něj těstoviny. Uvařit je podle návodu na balení do al dente. Slít je a uschovat 120ml vody. Vrátit těstoviny do hrnce.
Zamíchat dovnitř sýr, kapustovou směs a uschovanou vodu. Vše pokapat 2 lžícemi oleje, přidat šalvěj a slaninu. Lehce promíchat a podávat s miskou nastrouhaného sýru.
Fotky receptu Blesková těstovinová večeře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!