Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku:
4 asi 2 cm tlusté plátky z jehněčí kýty i s kostí, asi 300 g každý
| červený vinný ocet
| 1 - 2 lžíce provensálského koření
| 1 1/2 lžíce olivového oleje
| 12 neoloupaných stroužků česneku
| sůl, pepř
| 4 lžíce másla
| 100 ml červeného vína
| na ozdobu rukula a na půlměsíčky nakrájený citron,
Postup přípravy receptu Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku:
Den dopředu do plátků vetřít trochu octa, provensalské koření a 1 lžíci oleje. Na stranách je několikrát nakrojit, aby se na pánvi nekroutily. Uschovat je v uzavřené nádobě v chladničce.
Do malé misky vložit neoloupané stroužky česneku a zbytek oleje. Přidat trochu provensalského koření a upéct skoro do měkka (lze použít mikrovlnou troubu).
Velkou těžkou pánev rozehřát bez oleje, nebo vody. Jakmile je pánev opravdu horká, ihned narychlo po obou stranách osmažit plátky jehněčího. Osolit, popeřit je a přidat máslo. Odstavit je. Steaky obalit v másle a přidat upečený neoloupaný česnek. Těsně před podáváním vrátit pánev na oheň, několikrát je otočit v másle a přikápnout víno, aby se uvolnil přípek. Poskládat na nahřáté talíře, obložit rukulou, bramborami a citronem. Dobrou přílohou jsou počesnekované tousty z bagety.
Fotky receptu Bleskové jehněčí plátky s česnekem po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!