Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Bleskový houbový guláš:
1 lžíce rostlinného oleje
| 300 g hovězí roštěné či tzv. minutkového steaku, nakrájené na proužky
| 100 g plátků z hub - lesních či žampionů (sušené předem namočte a povařte)
| 2 lžičky papriky
| 750 g brambor, nakrájených na kostičky
| 600-700 ml vřelého hovězího vývaru
| 400-500 g hotové rajčatové omáčky
| sůl a pepř na dochucení
| hrst nahrubo nasekaných lístků petržele
| bílý jogurt, nejlépe bio, k podávání
Postup přípravy receptu Bleskový houbový guláš:
Část oleje rozpalte ve velkém nepřilnavém kastrolu a dvě minuty na něm smažte hovězí. Jednou promíchejte. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Do hrnce dolijte olej a opečte houby.
2. Poprašte je paprikou, lehce zasmahněte, přisypte brambory, přilijte vývar i omáčku. Pořádně zamíchejte, osolte, opepřete a na mírném plameni duste pod pokličkou asi dvacet minut, aby brambory změkly. Přidejte maso i se šťávou, kterou pustilo, a prohřejte. Vmíchejte petržel, lžíci jogurtu a ihned podávejte.
Fotky receptu Bleskový houbový guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!