Vložil: | Lojzinkaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Bleskový pstruh s citronem po kavárenském způsobu :
2 lžíce másla
| 2 velice tenké plátky bílého chleba s odkrojenou kurkou, nakrájene na malinké kostičky, celkem asi 1/2 hrnku
| 2 citrony
| 1 lžíce olivového oleje
| 2 celí pstruzi, asi 500 g každý, vykoštěné a na filé rozkrojené (4 filé)
| sůl a pepř
| 2 lžíce kaparů
| 2 lžíce na jemno posekané petrželky
Postup přípravy receptu Bleskový pstruh s citronem po kavárenském způsobu :
Rozehřát 1 lžíci másla na střední pánvi, přidat chleba a osmažit do zlatova (asi 2min.) Vyjmout a dát do mísy vyložené kuchyňským ubrouskem.
Pracovat nad miskou. Odkrojit oba konce citronu, nožíkem odkrojit kůru i s bílou částí, až k dužině ¨masu¨ ovoce a vyhodit. Postupně vykrojit citronovou dužinu od blány, co separuje dílky a dát do misky. Nakonec vymačkat šťávu i z blan a zahodit.
Rozehřát zbytek másla a olej na velké pánvi. Osolit a opepřit filé ze pstruha, dát do pánve a osmažit do zlatohněda (asi 2 minuty na každé straně). Vyjmout z pánve a udržovat v teple.
Přidat do pánve dílky citronu a jejich šťávu, kapary a petrželku. promíchat.
Podávat pstruha politého omáčkou a posypaného chlebovými krutonkami.
Fotky receptu Bleskový pstruh s citronem po kavárenském způsobu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!