1 kg vepřové kýty
| 200 g bůčku
| 5 stroužků česneku
| sůl
| kmín
| 150 g uzeného masa
| Bobky:
| 1 kysané zelí
| 1 bramborové těsto
Postup přípravy receptu Bobky:
Vepřovou kýtu, kousek bůčku potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kmínem a společně s kouskem uzeného masa pečeme. Podáváme s přílohou – bobky v zelí. Kysané zelí uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a přes děravý cedník vytlačíme zbytek vody. Z bramborového těsta vyválíme tenké válečky, nakrájíme na malé kousky a zavařujeme do osolené vařící vody. Vaříme asi 5 minut, okapané dáme do uvařeného suchého zelí a promícháme s vypečenou šťávou z pečeného masa.
Fotky receptu Bobky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!