150 g šunky
| olej
| 200 g žampiónů
| 6 plátků vepř. krkovice
| 250 ml smetany
| pepř
| sýr
| sůl
Postup přípravy receptu Bohaté řízečky:
Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme, žampiony nakrájíme na plátky. Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme krkovici po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli dáme žampiony. Tuto směs dáme do zapékací mísy, na to dáme restované maso, poklademe šunkou a sýrem a zalijeme polovinou smetany. Bohaté řízky dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté přidáme zbytek smetany a dáme ještě jednou zapéct asi na 20 minut.
Bohaté řízky vyjmeme z trouby. Hotové bohaté řízky podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Bohaté řízečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!