|   
 
    | Vložil: | Aknels |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 155 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 16 |  |  | 
Použité suroviny receptu Boloňské špagety se sýrem:
1 mrkev
 | 1 snítka celerové nati
 | 1 cibule
 | 1 stroužek česneku
 | 50 g anglické slaniny
 | 4 lžíce másla
 | 300 g mletého masa
 | 2 lžíce rajčatového protlaku
 |  sůl
 |  bobkový list
 | 1 hřebíček
 | 1/2 lžičky majoránky
 | 1 lžíce sekané petrželky
 | 125 ml červeného vína
 | 300 g rozvařených rajčat (hotový výrobek)
 | 100 ml masového vývaru
 |  pepř
 |  muškát
 | 400 g špaget
 | 100 g strouhaného parmezánu
Postup přípravy receptu Boloňské špagety se sýrem:
Očistíme mrkev a celerovou nať. Oloupeme česnek s cibulí a vše drobně nasekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, nasypeme ji na rozpuštěné máslo a necháme vyškvařit. Přidáme pokrájenou zeleninu a podusíme. K zelenině přidáme maso a opečeme je. Vmícháme protlak, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list, hřebíček, majoránku a petrželku. Zalijeme vínem a povaříme. Do masové směsi přimícháme rajčata, přelijeme je vývarem a zvolna 2 hodiny vaříme. Těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, rozdělíme na talíře, na ně dáme omáčku a posypeme parmezánem.
Fotky receptu Boloňské špagety se sýrem: 
Fotky vložil: katkina,MichelePrg,Mangovka,Marci7,damami,piskotik