Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Bomba Malakov:
piškoty:
| 360 g vejce
| 280 g cukr
| 450 g hrubá mouka
| 50 g moučk. cukr na posypání
| máslový kakaový krém:
| 500 g mléko
| 100 g cukr
| 12 g krémový prášek
| 80 g vejce
| 60 g žloutky
| 100 g kakao
| 600 g máslo
| 150 g moučk. cukr
| směs na zvlhčení piškotů:
| 500 g mléko
| 175 g cukr
| 200 g Curacao
| Ozdoba:
| 600 g, 35 g, 100 g smetana na šlehání, moučk. cukr, čokoláda
Postup přípravy receptu Bomba Malakov:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme se 100 g cukru doběla. Z bílků vyšleháme za postupného přidání zbylého cukru pevný sníh. Obě vyšlehané směsi lehce spojíme - promícháme a za pomalého přisypávání mouky a lehkého promíchávání vařačkou připravíme piškotovou hmotu. Pomocí sáčku a hladké trubičky jí nastříkáme ve tvaru piškotů na čistý, pevný papír, posypeme moučk. cukrem a upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené piškoty ještě za tepla sejmeme z papíru pomocí nože. 2/3 dávky mléka uvedeme do varu s polovinou dávky krup. cukru, zalijeme směsí krémového prášku rozmíchanéhos trochou studeného mléka a krátce povaříme. Celá vejce a žloutky rozmícháme se zbylou půlkou krup. cukru, rozředíme trochou studeného mléka a za stálého promíchávání vlijeme do vařícího mléka s krémovým práškem a zahříváme v páře, až směs zhoustne(nesmís e vařit, vejce by se srazila). Zhoustlý vaječný krém necháme za občasného promíchání vychladnout. Změkklé máslo vyšleháme s moučk. cukrem, zašleháme kakaový prášek a do máslového krému postupně přidáme vychladlý vaječný krém. Vhodné tvořítko vyložené pergamenovým papírem vystříkáme celé pomocí sáčku částí hotového krému a necháme v chladu ztuhnout. Mléko svařené s cukrem a vychladlé ochutíme likérem curacao. Do této směsi namáčíme piškoty a klademe je v tenčí vrstvě do připravené, krémem vystříkané bomby. Na vrstvu piškotů nastříkáme vrstvu krému a tak pokračujeme, až je tvořítko plné - horní vrstvu tvoří krém. Po ztuhnutí vyklopíme bobmu z tvořítka a naznačíme porce. Při podávání ozdobíme porce ušlehanou a moučk. cukrem oslazenou smetanou a posypeme čokoládovými hoblinami. Dobrou chuť!
Fotky receptu Bomba Malakov:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!