Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Borani:
1 grilované kuře
| 10 lilků
| 6-7 cibulí
| 125 ml oleje
| 2 lžíce zelené natě koriadru, bazalky, máty(nahradíme koprem, petrželkou, pažitkou)
| sůl, šafrán,
| 3 lžíce skořice
| kyselé mléko nebo smetana
Postup přípravy receptu Borani:
Lilky oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, necháme 5 minut stát a pak z nich vymačkáme šťávu. Na tuku opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lilky a pečeme po obou stranách. Opečené lilky smícháme se zelenými natěmi a kořením. Polovinu lilků položíme na servírovací mísu, poklademe grilovaným kuřetem rozkrájeným na 8-10 porcí a zakryjeme druhou polovinou lilků. Podle chuti můžeme pokapat kyselým mlékem nebo smetanou ochucenou šafránem a posypat skořicí.
Fotky receptu Borani:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!