Postup přípravy receptu Boršč po francouzsku:
Vršky řepy omýt a nakrájet na menší kousky. Řepu oloupat a nakrájet na tlusté plátky.
V šestilitrovém hrnci s těžkým dnem rozehřát olej, přidat cibuli a smažit ji tak 5 minut. Míchat, aby se cibule neosmahla. Přidat řepu a sůl a podusit dalších 5 minut. Sem tam zamíchat. Nalít tam 1 litr vývaru, nebo vody, přivést do varu, přikrýt a nechat mijoter (pomalé probublávání) asi 45 minut. Sem tam zamíchat. Když polévka vaří asi půl hodiny, tak přidat vršky řepy.
Mezi tím připravit pastu. V mixeru rozmixovat ořechy, ančovičky a 2 lžíce oleje. Mixovat tak dlouho, až vznikne hustá pasta. Přidat po lžičkách trochu víc oleje, jestli je pasta příliš hustá.
Polévku rozmixovat ponorným mixérem a ochutit ji. Přidat méně soli, protože pasta je dosti slaná.
Rozdělit do misek a podávat s miskou pasty, které si tak 1 lžíci každý do polévky zamíchá.