Postup přípravy receptu Boršč podle Mary :
Kořenovou zeleninu nastrouhanou, celerovou nať vcelku, brambory na čtvrtky, nové koření, celý černý pepř, bobkový list a sůl vaříme asi 20 minut, pak přidáme kysané zelí a vše vaříme dalších 15 minut.
Nebo můžeme uvařit zelí v jiné nádobě a pak smíchat. Nedáváme vařit zelí se syrovou zeleninou, to by pak byla místo oběda večeře.
Můžeme pro masožravce přidat špek nebo klobásu, popřípadě povařením kousku hovězího masa hned od počátku začneme.
To nejlepší nakonec - do hotové polévky přidáme 1 nahrubo nastrouhanou červenou řepu (nebo naloženou ve sklenici) a servírujeme.
Barva je úžasná, o chuti nemluvě.
Na talíři se pěkně vyjímá ozdobená lžící husté smetany a posypaná nasekanými zelenými natěmi.