750 g hov. maso přední
| 500 g vepřové maso
| 2 velké červené řepy
| 2 cibule
| 1 petržel
| 1 celer
| 2-3 bobkové listy
| 10- 15 ks nového koření
| 1 pórek
| 1 citron
| 200-300 ml bílé suché víno
| sekaná petržel
| kopr
| sůl
Postup přípravy receptu Boršč pro labužníky:
Hovězí a vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, osušíme a dáme péci do trouby v celku. Po upečení, oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do polévkové mísy. Přidáme šťávu z 1 citronu, bílé víno, maso nakrájené na kostky, sekaný kopr, petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem. Podle chuti osolíme.