Postup přípravy receptu Boršč se sýrovými noky:
Mrkev a celer očistíme, cibuli oloupeme, vše nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a povaříme. Po chvilce přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a dále vaříme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme mletou papriku, zalijeme trochou vlažného vývaru, rozšleháme a krátce povaříme.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěné zelí nakrájíme na nudličky a vše společně s povařenou jíškou přidáme k zelenině. Ochutíme kmínem, opepříme a osolíme. Zeleninu uvaříme doměkka a nakonec vmícháme rajčatový protlak.
Během vaření polévky připravíme sýrové noky. Sýr nastrouháme najemno, utřeme s taveným sýrem a žloutkem a smícháme s moukou a najemno nasekanou petrželkou. Lžičkou tvarujeme malé noky a zaváříme je do boršče. Nakonec polévku dochutíme utřeným česnekem, podle chuti přidáme trošku cukru a podáváme.