Postup přípravy receptu Boršč Yeltzin:
1. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibule a nakrájíme je.
2. Maso vaříme s bobkovým listem, zrnky pepře, zeleninou a cibulí asi ve 2 l vody 90 min. doměkka.
3. Mezitím důkladně omyjeme červenou řepu a neloupanou dáme do hrnce s vodou. Hlávku zelí omyjeme, nahrubo
nakrouháme a vložíme do dalšího hrnce s osolenou vodou. Vaříme asi 40 min.
4. Maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky. Slijeme červenou řepu a bílé zelí. Zelný vývar přilijeme k masovému, přidáme kostičky masa a fazole a necháme ještě jednou krátce vzkypět.
5. Boršč podle potřeby ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem a rajským protlakem. Na talíři vložíme do polévky lžíci zakysané smetany.