Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Boršč z červené řepy:
1 lžíce olivového oleje
| 1 pórek
| 1 řapík celeru
| 300g červené řepy
| 150g mrkve, nastrouhané
| 100g brambor, na kostky
| 1,2l zeleninového vývaru
| 2 lžíce červeného vinného octa
| 1 lžička cukru
| 2 lžíce zakysané smetany
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Boršč z červené řepy:
1. V hrnci zahřejte olej a dvě tři minuty opékejte pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypte nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte čtyřicet minut. Občas promíchejte.
2. Polévku dochuťte a vmíchejte do ní ocet i cukr. Jezte se smetanou a zbylou strouhanou mrkví.
Ruce zůstanou čisté
Stačí, když ke strouhání červené řepy použijete nástavec k robotu a/nebo si na loupání a strouhání navléknete gumové rukavice.
Fotky receptu Boršč z červené řepy:
Fotky vložil: MichelePrg,Nandiči,hanina51