Postup přípravy receptu Boršč z králičího masa:
Králičí maso opereme a s kořením dáme vařit do osolené vody s půlkou cibule i se slupkou, která polévku obarví. Když je maso měkké, zbavíme je kostí a jemně pokrájíme. Celer, petržel, mrkev i cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kousky, vložíme do dostatečně velkého kastrolu, zalijeme vrchní mastnou polévkou, aby byla pokrájená zelenina potopena a dusíme doměkka. Přidáme oloupaná pokrájená rajčata nebo protlak, na širší proužky pokrájené plátky zelí a ještě chvíli dusíme pod pokličkou. Teprve potom přilijeme procezený vývar z králičího masa, polévku okyselíme, přisolíme, podle potřeby přisladíme, opepříme a vložíme do ní prohřáté, drobně rozkrájené maso. Na talíři zdobíme každou porci 2 lžícemi zakysaného krému. Podáváme s tenkými krajíčky černého chleba.