Použité suroviny receptu Borůvková omeleta s medem:
600 g mražených borůvek
| 2 vejce
| 150 g lesního medu
| 125 g mouky
| 250 ml mléka
| 1 špetka soli
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Borůvková omeleta s medem:
1. Borůvky vyjmeme z mrazícího boxu a necháme rozmrazit.
2. V míse ušleháme do pěny vejce s medem. Pozvolna přisypáváme mouku a přiléváme mléko. Přidáme špetku soli.
3. Troubu předehřejeme na 160 °C. Máslo rozehřejeme v pánvi. Přilijeme těsta a v troubě je necháme asi 2 min. srazit. Vyjmeme z trouby.
4. Borůvky slijeme a rozložíme na těsto a poté pánev znovu vložíme do trouby. Omeletu jestě krátce 3-4 min. pečeme, dokud okraje nezezlátnou.
5. Potom moučník posypeme cukrem a ještě teplý podáváme.
Tip: Na tento pokrm můžeme použít také maliny nebo ostružiny.
Fotky receptu Borůvková omeleta s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!