Postup přípravy receptu Borůvkové a mandlové pražené müsli:
Na plech nasypeme šálky ovesných vloček, přidáme již opražené mandle, aby se při druhém pražení nespálili, sezamová semínka a slunečnicová jádra. Ještě třeba tam přidáme i strouhaný kokos. Lepší jsou šupinky nezalezou mezi zuby jako třeba kokosová moučka. A ještě tam patří oblíbená dýňová jádra. Vše promícháme s troškou oleje, aby to po upražení pěkně křupalo. Nakonec přidáme jablečnou šťávu. Ta směs osladí místo cukru nebo medu. Vše promícháme a dáme asi na půl hodiny do trouby vyhřáté na 180°C. Ale každých zhruba 10 minut směs musíme promíchat, protože jinak se vločky začnou připékat. Dám to vždy do trouby a jdu vzbudit děti. Müsli pak vyjmu z trouby a nechám tak 15 minut ochladit. Pak něho přidáme sušené borůvky. Můžeme se také použít rozinky, ale pokud máme borůvky, je to dobrá změna. A teď to hezky promícháme. Müsli vydrží i několik týdnů, měsíc, ale už není tak křupavé. Nasypeme je do misky a uděláme k nim malinový jogurt. Rozmačkáme maliny zamícháme je lehce do jogurtu a můžeme přidat i nektarinky. Když se začnou na trhu objevovat čerstvé peckoviny, to znamená, že už je léto za dveřmi. Přidáme ještě trošku mléka.