Použité suroviny receptu Borůvkové řezy s tvarohem:
Korpus:
| 125 g másla nebo rostlinného tuku
| 100 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 2 vejce
| 100 ml vaječného likéru
| 180 g polohrubé mouky
| 50 g škrobové moučky
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 80 g strouhané čokolády
| Krém:
| 8 plátků želatiny
| 250 g borůvek
| 6 lžic vaječného likéru
| 100 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 350 g netučného tvarohu
| 350 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Borůvkové řezy s tvarohem:
Troubu vyhřejeme na 180 °C. Čtverhrannou rozvírací formu 35 x 24 cm dobře vymažeme tukem. Z másla nebo rostlinného tuku a obou cukrů ušleháme hustý krém. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Postupně zašleháme vejce. Přimícháme vaječný likér. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a kypřicím práškem. Směs zamícháme do krému. Lehce přimícháme strouhanou čokoládu.
Hmotou naplníme připravenou formu a pečeme v troubě na střední liště asi 35 minut. Vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Těstový plát uvolníme z formy a dáme na podnos. Ohradíme pečicím rámem.
Na přípravu krému dáme nabobtnat želatinu. Borůvky přebereme, opláchneme a necháme okapat. Do pěny ušleháme vaječný likér a oba cukry. Přimícháme tvaroh. Vymačkáme želatinu, rozpustíme ji a smícháme se 3 lžícemi tvarohu. Želatinu zamícháme do tvarohové hmoty. Ušleháme smetanu a také ji vmícháme do tvarohu. Přidáme borůvky a promícháme. Krém naneseme na upečený plát a dáme do chladničky ztuhnout.
Na polevu přebereme borůvky, opláchneme je a necháme okapat. Škrobovou moučku dohladka rozmícháme s trochou vody. Borůvky s cukrem dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vmícháme škrobovou moučku, necháme přejít varem a dáme vychladnout. Polevu naneseme na tvarohový krém a necháme vychladnout. Odstraníme rám a moučník nakrájíme.
Fotky receptu Borůvkové řezy s tvarohem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!